LimBra

van pup tot volwassen hond

Inschrijven voor het VZH/IGP/SpH examen voor het examen van 21 oktober 2023

NVBH Kringgroep LimBra is in 1997 opgericht door een aantal fanatieke hondensporters die IPG (voorheen IPO) met Belgische herders volgens positieve trainingsmethoden, dus zonder prikbanden, stroombanden of fysiek geweld, wilden beoefenen. Naast IPG houden wij ons ook bezig met Speuren en Reddingshond. 
Met betrekking  tot G&G en Agility hebben wij ook de nodige kennis in huis, doordat de meeste van onze leden actief (geweest) zijn binnen meerdere disciplines hondensport. 
Momenteel trainen bij ons drie van de vier variëteiten Belgische herdershonden. 
In onze training staat plezier voor baas én hond centraal. Bij het aanleren van oefeningen staat belonen van het gewenste gedrag voorop. Wij willen niet dat een hond voor de baas werkt omdat hij moet, wel omdat hij het fantastisch vindt om met de baas te werken.
Met deze aanpak hebben wij al een groot aantal langharige en ruwharige Belgische Herdershonden naar een IPG of SpH diploma geholpen. 
Jaarlijks organiseren wij gemiddeld 2 examens. 
In 2005 hebben wij een selectie-wedstrijd voor het Nederlandse Kampioenschap Speuren mogen organiseren. Deze wedstrijd bleek voor alle partijen een succes. De Commissie Werkhonden had ons namelijk gevraagd om in het weekend van 17 en 18 februari 2007 het Nederlands Kampioenschap Speurhond te organiseren. 
In 2007 bestond Kringgroep Limbra 10 jaar. Ons jubileum is op 9 september 2007 gevierd met een zeer geslaagd jubileumevenement. 
Op 17 mei 2008 heeft LimBra haar eerste Reddingshond examen georganiseerd. 
In 2010 heeft LimBra haar 12,5 jarig bestaan tegelijk met de opening van het nieuwe trainingsterrein gevierd met een jubileumdag voor leden, partners en honden. 
Op 17 september 2011 organiseerden wij het eerste VZH-IPO-SpH examen op ons nieuwe terrein. 
Op 15 september 2012 vierden wij ons 15 jarig jubileum met een diner als dank aan iedereen.  
Zaterdag 29 juni 2013 organiseerden wij ons derde Reddingshond examen. Van de twaalf deelnemers waren er maar liefst zeven een Belgische herdershond.
In 2016 kregen wij van de gemeente Deurne te horen dat wij niet meer mochten trainen waar wij toen waren gevestigd en kregen tot eind 2017 de tijd om iets nieuws te vinden. En dat hebben wij.
Onze nieuwe en geheel eigen traingings locatie is in Handel aan de Haveltweg t.o. 41.

Bij onze vereniging kunnen de volgende africhtingscertificaten worden behaald:
 
- IPG I - II - III
- VZH/BH
- UV/AD
- SPH I – II
- IPO-R

Voor meer informatie, intrainafspraken of een proeftraining, neem 
a.u.b. contact op met onze secretaris.

Appèl

Speuren

IGP